En oppsummering viser at konseptet ”travbridge” opplagt dekker et behov. På startlista finner vi mange spillere som ikke ofte deltar i turneringer.
Et artig innslag: fra Eidskogområdet var det faktisk satt opp buss til Biri for de lokale deltakerne. Våger der var stemning på hjemturen….
For å avslutte med hestesportens terminologi: Det var lite galopp på Biri hin dagen, ingen ble pisket, ei heller disket. Og sjøl for de som havnet i ”dødens”, moro var det lell. Vi knegget fornøyd til arrangørene da vi dro og kommer gjerne igjen. Vel blåst!
Litt historikk:
Det var styreformannen i Biri Trav, Birger Hofsten, bridgespiller og hestekar, som først lanserte ideen til dette evenementet. Og vi spurte han om hva slags kombinasjon dette egentlig var. For det eneste som kortspill har til felles med hester, det er vel bare kløveren?
”Ja, for så vidt”, repliserte Birger. ”Men vi ser at bridgespillere i tillegg ofte er interessert i andre former for sport og spill. Rusler man en tur på ”tråkka” en fredags ettermiddag, finner en mange kjente fjes fra bridgemiljøet der ute, ivrig opptatt med å overvære travløpene. Slik er det sikkert på andre travbaner rundt i landet også. Så hvorfor ikke slå sammen disse interessene?
Dessuten, Biri Travbane har ressurser som kan utnyttes bedre, så som restauranten og andre lyse, trivelige lokaler, velegnet til gruppearrangementer som for eksempel bridge. Travbanen vår ligger i tillegg ”midt i væla”, ved Mjøsbrua, knutepunktet mellom de to innlandsfylkene Hedemark og Oppland”.
Hofsten drodler videre: ” Det var også andre og vel så viktige momenter som talte for et slikt arrangement. I kretsen vår kryr det av bridgespillere! Likevel må den eine turneringa etter den andre avlyses på grunn av manglende deltakelse. Turneringer der konkurransefaktoren sjølsagt er mest i fokus, men kanskje litt på bekostning av det sosiale aspektet. Så derfor, hva med et opplegg med en mer sosial profil, færre spill, bedre tid pr runde, lengre pause med ”noggo attåt” samt bredere premiering? Et slags nisjeprodukt?”
Det gikk ikke lang tid fra tanke til handling. Takket være entusiastiske ledere i kretsen med
Jan Olav Røseng og Henning Lauritsen i spiss, sammen med driftige folk som Gaute Gjerdingen fra Raufoss BK, ble konseptet raskt sydd sammen. Og NBF bidro med å tildele mesterpoeng.
Turneringa har tydeligvis ”satt seg”. Snaut 60 par første året, deretter to år med over åtti par, jo da, vellykket satsing!